Dragostea din tei

Varianta si ziarul, guvernul si analistul asta e descrierea momentului politic actual.
Premierul Tariceanu intre un club si un meci de fotbal a putut sa anunte eliminarea PD-ului din guvern. Daca ma intrebati pe mine trebuia sa faca asta mai demult.
Noul guvern se va constitui in jurul PNL precum mantaua de ploaie in jurul hainei. Marea dragoste de functii a UDMR i-a pastrat in cabinetul restructurat.
Greseala lui Tariceanu este ca nu a continuat ce a inceput bine si anume sa-si asume conducerea unui guvern minoritar PNL. Alianata cu UDMR si alocarea inca a unu-doua ministere pentru acesti adevarati oportunisti ai politicii romanesti va duce in primul rand la diminuarea increderii PNL-ului in Transilvania si mai mult decat atat la o vulnerabilitate crescuta la temele nationale sau de interes pentru maghiari al noului cabinet.
Dragostea dintre PD si PNL s-a transformat in ura. Mai mult democratii vor sa introduca in Alianata DA in locul liberalilor pe liberal-democratii lui Stolojan in idea ca lumea nu va vedea schimbarea. La alegeri noua alianta se va plange ca nu a fost lasata sa lucreze de Tariceanu si de PSD ( care e vinovat de tot si toate in Romania dupa parerea lui Traian Basescu).
Spiritul de dreptate si adevar al democratilor se va demonstra cand noii ministri liberali vor prelua fostele ministere ale justitiei, internelor si transportului. Banuiesc ca vor avea ce citi mai ales despre firmele prietene PD care castigau contracte dupa contracte prin incredintare si nu prin licitatii.
V-om trai intens si interesant in viitoarele zile.
Daca ar fi sa comparam guvernul cu un tei si cei doi iubiti PD si PNL cu doi tineri, alungarea PD de la guvernare echivaleaza cu caderea din pom.
Vorba aceea omul copt si pomul bum!
Mai nouă Mai veche