Nebunia ca normalitate

Romania e o tara nebuna.
Politica e drogul zilnic iar televiziunile siringa prin care ne este injectat.
Nimic nu mai este normal in tara asta.
SRI asculta telefoane in loc sa vaneze spioni straini care atenteza la viata si bunastarea noastra. Presedintele jucator isi da mana ca intr-un joc de barbut pe puntea navei si respinge - judeca ministri pentru fapte de coruptie cu un partizanat demn de evul mediu.
Premierul este strivit de proprii ministri care voteaza contra de parca ar face parte din cine stie ce comisie parlamentara unde votul lor e musai sa fie exprimat.
Ambasadele Romaniei isi plang functionarii iar in 18 tari se discuta problemele diplomatice fie cu persoane de rang inferior fie cu vre-o bucatareasa ratacita prin biroul ambasadorului in cautarea unui fursec uitat de vreme.
Principalele partide au intalniri interne si consultari de zici ca acum se ridica vre-o noua piramida si e pacat sa nu participe si ei.
Politia nu e politie ci probabil o organizatie de infractori cu grade. Salvarea si spitalele agonizeaza din lipsa de fonduri si de personal.
Valul de spaga balcanica inunda toate institutiile statului precum un tsunami aducator de apa proaspata si bunastare.
Avem un guvern al aliantei DA care a functionat mai mult BA.
Acum presedintele vrea un guvern de uniune nationala in timp ce premierul unul minoritar liberal. Fiecare o tine langa pe a lui de parca discuta peretele de la est cu peretele de la vest.
Avem o constituite adusa in discutie de toti dar respectata de nimeni.
Romania e o tara nebuna dar cei mai nebuni suntem noi oamenii simpli, obisnuitii, pentru ca in bunatatea noastra ne platim darile enorme pentru a beneficia de tot acest circ pe banii nostri si pentru a nu avea nimic din ceea ce platim.
Nu stiu cum ne vad strainii sau daca macar ei mai inteleg ceva.Probabil asteapta ca si noi ca cei alesi sa treaca totusi si la treaba pentru ca de asta au fost alesi.
Acest aspect este unul important doar pentru noi. Pentru cei care s-au imbogatit mai dintr-un contract de stat , dintr-o licitatie masluita sau dintr-o incredintare directa de cateva milioane de euro nu prezinta interes.
E bine sa ai functie de parlamentar sau de ministru si sa te gandesti zi de zi doar la buzunarul propriu in timp ce mai esti si platit pentru asta.
Nimeni nu se mira de migratia romanilor spre tari normale si cu salarii decente.Lasa ca are balta peste pare a fi ridicata la nivel de politica de stat de catre guvernanti.Si balta asta cat sa mai aibe ? Ce se vor face cand vor ramane doar ei si rudele lor ? Va asigur de acum ca eu nu voi emigra.
Pai unde voi mai gasi o asa nebunie ca normalitate ?
Mai nouă Mai veche