Domnisoara Ionascu nu poate lua credit

In perioada 19 februarie- 27 aprilie suntem bombardati de reclamele pe care BCR le face noilor tipuri de credite din gama DIVERS. Prin aceste credite se spune ca poti obtine pana la 10.000 de euro pe maxim 10 ani in anumite conditii cu dobanzi avantajoase.
Strategia include reclame tv, spoturi radio, internet si afisaj stradal. In toate este promovat produsul pe baza unei intamplari in care domnisoara Ionascu , o fetita minora si naiva , doreste sa ia un credit de 10.000 de euro dar pentru ca ea e mica vine mama si semneaza actele.
Banuiesc ca o groaza de naivi au dat deja fuga la BCR sa obtina creditul minune. E uite ca nu este o minune ci o gaselnita de marketing care nu are nimic de-a face cu produsul oferit de banca in cauza.
In primul rand ca ’’ obtinerea preavizarii creditului, in maxim 30 minute la orice unitate BCR sau telefonic, prin InfoBCR ’’ nu este acelasi lucru cu acordarea creditului care trebuie aprobat intai de comisia speciala de credite care se intruneste doar o data pe saptamana.
In al doilea rand ’’sumele se pun la dispozitia clientului prin cont separat de imprumut. Platile se efectueaza prin alimentarea din contul separat de imprumut a contului curent, de unde se pot efectua plati catre terti, dispuse prin ordine de plata sau ridicari de numerar ’’ deci asta presupune ca beneficiarul sa aibe un cont la BCR sau daca nu are sa isi deschida pentru ca altfel nu poate accesa imprumutul.
In al treilea rand documentele solicitate sunt urmatoarele :
- cerere de credit (formular tip BCR)
- declaratie-acord pentru coplatitori, daca este cazul (formular tip BCR)
- adeverinta de salariu pentru solicitant si daca este cazul, pentru coplatitori (formular tip BCR sau alte modele de adeverinte care sa cuprinda elementele minime stabilite de banca)/Extras de cont/Stare financiara cumulat(a) pe ultimele trei luni pentru clientii care incaseaza salariul lunar intr-un cont curent/cont de card la BCR)
- cartea de munca (primele si ultimele doua pagini)/contractul individual de munca cu viza directiei generale de munca si protectie sociala/registrul general de evidenta a salariatilor (filele care cuprind elementele de identificare ale angajatorilor si inscrierile referitoare la imprumutat pentru solicitant si, daca este cazul, pentru coplatitori)
- talon de pensie (original si copie)
- BI/CI pentru solicitant si membrii familiei acestuia (copie)
- alte documente solicitate de banca
deci nu se pune problema de a primi creditul pe loc sau rapid cum se insinueaza in reclama.
In al patrulea rand varsta minima de obtinere a creditului este de 18 ani.
Analizand toate aceste date putem concluziona ca respectiva campanie provoaca doar confuzie daca nu dezinformare de-a dreptul in randul clientilor si potentialior clienti BCR. Mai mult incalca regulile elementare de buna informare prevazute in codul poblicitatii.
Cu parere de rau o anunt pe acesta cale pe domnisoara Ionascu ca nu poate primi credit de la BCR. O asteptam sa mai cresca. Poate cand se va face mare va fi o studenta meritorie si dupa facultate se va angaja chiar la serviciul de marketing al BCR. Si atunci in cunostinta de cauza va putea in sfarsit sa ia un credit de la acesta banca fie el DIVERS sau nu.
Mai nouă Mai veche