DNA şi noua clasă politică

După anii de linişte Iliesciană, după perioada de furt generalizat Băsesciană iată că o instituţie ajunge să facă mult aşteptata reformă a clasei politice româneşti - DNA. Nu este un partid sau o personalitate cum poate s-ar fi aşteptat mulţi ci o instituţie. Alături de ANI în ultimii ani DNA a devenit unul din actorii principali în curăţirea clasei politice româneşti.

Prin intermediul acestei instituţii multe nume grele din toate partidele sunt acum la odihnă în facilităţi destinate infractorilor. Şi speranţa mea este ca această instituţie să nu se oprească aici. Să facă o curăţenie generală pentru a înţelege atât populaţia cât şi politicienii că politica trebuie făcută pentru binele public şi nu pentru binele personal. Eu cred că în curând vom avea şi politicieni care vor face politică de acest fel, a binelui public.

Reforma clasei politice se mai poate face şi prin deschiderea legislativă spre mai multe partide care să spargă puţin monopolul partidelor mari. Ne-am cam săturat să vedem mereu aceleaşi sigle după care unii oameni politici se ascund în funcţie de interesele de moment. E vremea de a avea şi partide mai mici, mai flexibile şi în acelaşi timp mai aproape de cetăţean, mai deschise la sugestii şi mai puţin ţinute sub papucul unui baron.

Practic putem constata că de câţiva ani reforma clasei politice în România a început. Tot secretul este ca ea să meargă până la capăt şi personajele politice indiferent de nume, de funcţii sau relaţii să răspundă pentru hoţiile săvârşite.

- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/editorial/DNA-si-noua-clasa-politica.htm#sthash.qTj3dgkq.dpuf
Mai nouă Mai veche