Basescu vrea sa ne prosteasca prin tehnici de manipulare

Presedintele Basescu a tinut duminica un discurs referitor la problema pensiilor militare. Prin insasi alegerea momentului sustinerii se face o manipulare. Avand in vedere faptul ca un astfel de discurs este de o importanta nationala el trebuia sustinut in parlament. Cum un discurs in fata unei sali goale ar fi fost transmis undeva la orele 11 in timpul zilei atentia captata de presedinte ar fi fost spre zero. Asa, prin sustinerea discursului duminica la orele 20-21, la maxim de audienta saptamanala , presedintele s-a stracurat cu nesimtire in viata noastra, facandu-ne duminica din zi de odihna o zi mizerabila , politicianista. Astfel toate televiziunile importante au preluat discursul si apoi au umplut buletinele de stiri cu pasaje din "inalta gandire".

Cei mai cunoscuti scriitori romani de tehnici de manipulare Bogdan Ficeac, Bogdan Teodorescu, Stefan Stanciugelu, profesorul Boia explica clar in cartile lor tehnica folosita duminica seara de presedinte.

Iata modelul : in timpul unei crize mari se creeaza o criza mica de cel interesat. Criza mare este cum stiti criza economica. Criza mica creata este cea a recalcularii pensiilor militarilor. Se abate atentia publica de la criza mare spre criza mica. Apoi cand spiretele s-au incins iar lumea s-a inflamat apare salvatorul patriei care ofera solutia salvatoare. Traian Basescu exact asta a facut. S-a prezentat duminica seara ca cel care rezolva criza mica, a pensiilor. Astfel in mentalul colectiv el doreste sa se pozitioneze ca cel care rezolva problemele. Si astfel prin rezolvarea situatiei mici pe care a creat-o apare ca fiind competent in cazul problemei mari - criza economica.

Acest mecanism pervers de manipulare se face din pacate pe banii, nervii si viata noastra.
Pana cand vom mai suporta astfel de magarii manipulatoare de la cei pe care ii platim sa ne faca cica viata mai buna dar care isi vad doar de asi face viata lor mai buna ?

Concluzia discursului de duminica seara este ca Basescu inca ne mai ia de prosti. Ii amintesc celui care este doar presedintele lor ( al PDL-istilor) ca suntem poate prosti dar suntem multi. Din ce in ce mai multi...

editorial publicat pe www.infoest.ro
Mai nouă Mai veche