Teo Cabel - dăruirea spre cultură

Teo Cabel este un darnic. Este darnic cu confrații săi literari. În recenta apariție intitulată Trepte, editura Editgraph Buzău, sunt consemnate evenimentele culturale din zona Buzăului în perioada 2011-2015. Avem o cronică neintegrală, după cum însuși autorul recunoaște, a lansărilor de carte din Rm.Sărat și din Buzău.

Autorul ne poartă în timp dezvăluind fațete interesante ale evenimentelor. Unele sunt descrise cu multă trăire iar noi cititorii suntem parcă transpuși în acel timp, vedem cum sunt prezentate cărțile, simțim atmosfera ca un participant. Altele sunt doar exerciții de consemnare, uneori liniare. Indiferent cum sunt din ele răzbat două lucruri importante. Dragostea de cărți și dăruirea spre actul cultural. Nu cred că cineva poate merge prin ploaie, pe un drum din mijlocul pădurii doar de dragul de a fi undeva și nu mânat de un fior lăuntric care nu poate fi explicat dar care iese la iveală când alte persoane, asemenea lui, se transformă vorbind despre cărți.

Beneficiind de o postfață semnată de Tudor Cicu și de o opinie a lui Costel Suditu volumul mai conține patru anexe cu câștigătorii unor premii literare locale despre care se face vorbire în carte și o necesară prezentare a autorului.

Una peste alta este o carte de publicistică utilă pentru literatura buzoiană. Puteți descoperi sau aduce aminte, depinde dacă cititorul a fost sau nu părtaș, evenimentele descrise,. Este asemenea unei cronici de familie literară.

Teo Cabel, Trepte, editura Editgraph, Buzău, 2016, 124 p.
Mai nouă Mai veche