14 mai 2016

Dreptul la referendum

Ungaria care nu este un mare exemplu european de democratie iată că alege calea referendumului in problema imigrantilor care bat la usa sa. Indiferent de opiniile din Europa, Orban face ceea ce știe el că este mai bine pentru el și țara lui dar măcar încearcă să dea o tentă democratică întregii afaceri.

La noi după discuțiile din CSAT și declarațiile făcute de primul ministru Cioloș și de președintele Iohannis nimeni și nimic nu mai ridică această problemă de parcă ar fi o unitate de vederi, de parcă acești oameni ar vorbi pentru toți românii doar pentru că la un moment dat ocupă niște funcții. Întrebarea pentru ei este de ce nu se ridică problema în parlament de ce nu este întrebat românul de rând printr-un referendum dacă este deschis să accepte sau nu imigranți.

E o chestie de bun simț la care Orban cu toate apucăturile lui autocrate iată că are puterea de a apela. Democrații autodeclarați de la noi fug ca dracu de tămâie de un astfel de exercițiu democratic.

Eu cred că și românii au dreptul la un referendum pentru o astfel de politică națională. S-ar termina și ideea greșită cum că poporul este strâns unit în spatele guvernanților!

- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/editorial/dreptul-la-referendum-pentru-imigranti.htm#sthash.BNlJyuwB.dpuf

Niciun comentariu: