Recesiunea oamenilor politici

Se tot vorbeşte de recesiune. România a intrat iară în acestă fază economică şi deja toţi politicienii au început să se certe ca chiorii cu termeni pe care nu îi înţeleg dar care le sunt suflaţi de consilieri la ureche.

Recesiune este un termen economic care reprezintă, în general, o scădere a producției, o reducere a investițiilor, o stagnare temporară a afacerilor, fiind o fază de declin a activității economice și o diminuare temporară a activității economice dintr-o țară, mai puțin gravă decât depresiunea sau criza, apare ca o definiţie pe wikipedia. Eu cred că este destul de completă.

Pornind de aici putem face o paralelă între economia noastră care gîfîie şi politicenii care au adus-o în această stare. Practic avem de câţiva ani o recesiune a oamenilor politici în România. Nu apar noi figuri iar cele din prim plan sunt atât de uzate de trăznăile pe care le-au făcut că până şi propriilor partizani le e scârbă să-i susţină şi nu vorbesc aici numai de preşedintele Băsescu.

E nevoie de o primenire a clasei politice. E nevoie ca aceşti politicieni expiraţi să lase locul noii generaţii. Problema cu ei este că nu înţeleg acest lucru. Sunt obişnuiţi ca la PCR sau ca la UTC să li se dea mereu şi mereu sinecuri. Doar ei sunt valoroşi iar fără marea lor competenţă ţărişoara se va duce la dracu.

E bine să le reamintim acestor impostori de speranţe că locul lor e efemer. Ei sunt acolo pentru noi nu pentru familiile lor, naturale sau politice. Ei sunt acolo să mişte ţara în direcţia bună nu să-şi mişte averea de la mic la mare.

E nevoie de o primenire a clasei politice pentru că altfel vom trăi o recesiune continuă. Oamenii aceştia sunt pur şi simplu incompetenţi iar în incomptenenţa lor cred că ei sunt salvarea. Trăim din păcate recesiunea oamenilor politici.

- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/editorial/Recesiunea-oamenilor-politici%20.htm#sthash.b2nBgUnj.dpuf
Mai nouă Mai veche