De ce e bine că suntem in NATO

În aceste momente când toată lumea stă cu ochii pe Ucraina să vadă evoluţia evenimentelor politice şi mai ales militare, România are liniştea asigurată de apartenenţa sa la NATO. Însuşi preşedintele SUA Barrak Obama a ţinut să îi asigure pe partenerii est europeni de întreg suportul organizaţiei într-o interventie la CNN.



Vorbim aici de ţările Baltice şi Polonia care doresc o implicare mai activă a organizaţiei în situaţia din Ucraina dar şi de flancul sudic alcătuit din România şi Bulgaria. Cele două ţări vechine chiar au avut schimburi de informaţii iar marinele României şi Bulgariei plus un suport american sunt gata de intervenţii dacă acest lucru va fi necesar. În alertă sunt si Turcia şi Grecia care pot ajuta cu forţe.

Acum, în aceste zile apartenenţa noastră la NATO, se vede a fi un mare cîştig. Nu mai suntem singuri în faţa ruşilor, avem prieteni, avem aliaţi şi ne putem baza pe ajutorul lor. Pentru liniştea noastră mai trebuie ca şi actualii politicieni să înţeleagă momentul şi rolul pe care România îl poate juca în această parte de Europă.

http://www.infoest.ro/stiri/editorial/de-ce-e-bine-romania-in-nato.htm#sthash.05hMMzpi.dpuf
Mai nouă Mai veche