TVR3 o televiziune pentru rural care se vede la oras

TVR3 s-a relansat. Acum este verde, adica se adreseaza comunitatilor rurale. Foarte bine, putea sa fie si albastra sau galbena daca vroiau dar nu, s-a vrut verde. Acum sa vedem unde ajunge acest concept.

TVR3 s-a nascut ca o televiziune a programelor regionale ale TVR. Aici au timpi de antena TVR-urile din tara: cluj, Craiova, Iasi, Timisoara si Targu Mures.Tot pe acest program mai esuase si Rapidul ligii a-II-a cu meciurile sale.

Sa revenim la moment. TVR3 isi schimba imaginea si devine o televiziune care se va apleca asupra problemelor Romaniei rurale. La aceasta schimbare avem doar o mica scapare pe care strategii TVR nu au luat-o in seama si anume cine se uita la acest post si unde se poate receptiona.

Ei bine daca TVR1 si TVR2 se receptioneaza atat pe cablu cat si terestru in toata Romania, TVR3 e receptionat doar in zona studiourilor teritoriale, cand emite pe frecveta acestora, in Bucuresti si de catre cei care au cablu tv sau antene de satelit dar nici acolo de toti.

Daca ne uitam la datele statistice ale TVR3 privind audienta observam ca ele nu exista practic. Atat in octombrie 2013 cat si in noiembrie 2013 acest program nu se gaseste in primele 55 de posturi! Si vorbim aici pe la ultimile pozitii de televiziuni precum PV TV, CBS Reality, TVH2.o sau Mynele TV ! Locul 55 a avut in noiembrie 3000 de spectatori in prime time iar in octombrie 2000! Tot in aceste clasamente ale audientei TVR1 e pe locul 8 iar TVR2 pe 17 in noiembrie si 15 in octombrie.

Daca TVR3 se receptioneaza in cele sase orase si in imprejurimile lor cum de va fi o televiziune rurala? Cine se va uita la ea? Taranii care vin cu cas in piete cred ca vor fi disperati sa vada ultimile emisiuni verzi ale postului. Practic TVR3 va fi o televiziune pentru rural care se vede la oras! Si din datele de pana acum o televiziune la care nici macar cei 2300 de angajati ai TVR nu se uita.

publicat pe Infoest.ro 
Mai nouă Mai veche