De ce rade Ponta ca prostu' cand sunt incalcate legile Romaniei

Saptamana trecuta a avut loc la Targu Mures o manifestare antiromaneasca condusa de europarlamentarul Laszlo Tokes si Izsak Balazs. Manifestarea, unde s-au afisat insemne antinationale si s-au fluturat steaguri interzise a fost pana la urma pasnica. Cu tupeul care il caracterizeaza Laszlo Tokes a inaintat o petiţie şi un steag "secuiesc" guvernului prin intermediul prefecturii locale.

Invitat la o emisiune tv premierul Victor Ponta a spus numai tampenii, inacceptabile pentru functia pe care o detine. De exemplu s-a aratat in cunostinta de cauza referitor la faptul ca unii manifestanti erau din Ungaria, cetateni straini deci, care chipurile l-ar fi huiduit si la Budapesta. Pai daca erau cetateni straini si manifestau impotriva statului roman nu era bine pentru institutiile statului sa aplice legea? Sa ii ia frumos de manuta si sa ii pofteasca afara, cu o interdictie de intrare si mai mult sa primeasca si o frumoasa amenda asa cum prevad legile in vigoare? De ce institutiile statului subordonate direct dlui Ponta nu au aplicat legea? Poate explica?

De ce daca s-au afisat insemne ilegale, precum asa zisul steag "secuiesc" politia si jandarmeria nu au aplicat legea? De ce nu s-au dat amenzi celor care aveau astfel de steaguri? Poate raspunde dl Ponta?

Din pozitia de prim ministru dl Victor Ponta trebuie sa inteleaga ca trebuie sa aplice legea indiferent daca e buna sau rea, daca deranjeaza vecinii, Europa sau locuitorii din Papua Noua Guinee. E legea in vigoare si EL trebuie sa fie garantul aplicarii ei de institutiile statului!

Penibilul de care s-a umplut la emisiunea dlui Gadea de la Antena 3 cand a incercat eschive demne de cel mai prost jucator politic din lume nu ii fac cinste. Trebuie dl Ponta sa inteleaga ca din functia in care a ajuns e dator sa respecte populatia, sa aplice legile si nu sa faca politicianism ieftin, de mahala. Aia o poate incerca acasa pe banii si timplul dumnealui.

Cand e in exercitiul functiunii dl Victor Ponta e platit de romani sa managerieze o tara. Tot el trebuie sa inteleaga ca asa cum a primit acest mandat asa i se si poate lua.

editorial pe InfoEST
http://www.infoest.ro/index.php?pn=2&idn=386472835
Mai nouă Mai veche