Ganduri prin ploaie

Braila este atunci cand ploua dincolo de poveste. Balti peste balti, gropi ascunse, cabluri uitate cine stie pe unde si peste toate nesimtire. Nesimtirea oamenilor care nu se uita in dreapta sau in stanga, nesimtirea soferilor care, disperati de aratura care a ajuns orasul, merg ca la raliu improscand cu apa in toate partile si mai presus de toate nesimtirea autoritatilor.

Acele autoritati care se fac, mai ales la primarie, ca muncesc dar care se ingroapa doar sub un munte de hartii demn doar de a ascunde incompetenta de care dau dovada cu speranta ca mai au putin si ajung la pensia izbavitoare.


Ploaia care ar trebui sa spele orasul in schimb ne spala doar pe noi de nervi. De la intreruperile repetate de curent, multumim Electrica pentru posibilitarea de a mai retrai minunile ultimilor ani ai comunimului, pana la lucrarile interminabile si certurile pentru locurile de parcare ( apropo pentru geniile de la primarie - cand se fac strazi in toata lumea edilii gandesc si parcari, inainte nu dupa ...) , totul este minunat in Braila.

Facem simpozioane si intalniri und  discutam despre nimic in timp ce totul se impute in jurul nostru. Preferam sa ne uitam in alta parte decat sa punem mana la lucru. Ploaia a venit. A facut o parte din treaba. Ce ne mai trebuie sa facem noi restul? 

editorial pe Infoest.ro
Mai nouă Mai veche