De ce a castigat USL la Braila

Toata lumea stia ca la Braila USL va avea un scor mare. Acest judet a fost si este de ani de zile un fief al PSD. Era deci normal ca acesti candidati sa reuseasca. In plus a fost si un fel de continuitate, mai multi parlamentari PSD candidand exact in colegiile in care au ajuns in forul suprem. Deci o continuitate pentru partid si electorat.

Surpriza vine de la candidatii sa le spunem non PSD. Era de notorietate ca un Vasile Varga de la PNL nu avea nevoie de o campanie prea puternica pentru a reusi. Toti brailenii il cunosc si veriga USL nu a facut decat sa ii dea un imbold in plus. Surpriza vine de la reusitele lui Dorin Petrea de la UNPR si a lui Catalin Boboc de la PNL. Mult mai putin cunoscuti publicului larg. Totusi si ei au reusit scoruri mari intrand cu succes in parlament.

USL a castigat pentru ca a avut oameni implicati, structuri de partide in judet, bani de campanie. Au venit cu propunerile lor pe fondul asteptarilor populatiei si mai ales pe valul saturarii de Basescu. Iata de ce a castigat USL.
Mai nouă Mai veche