Drumuri in Romania

Am calatorit mult in ultima vreme si prin tari mult mai bogate si mai curate ca Romania. Am inceput sa ma uit cu mai mare atentie la drumurile noastre pe care toti le hulim si prin comparatie pot spune ca nu stam rau. Nu suntem mai prejos de Polonia sau Slovacia, nici o comparatie cu Croatia sau Cehia nu ne-ar dezavantaja. Discut de drumuri nationale si regionale nu de autostrazi.

Unde insa suntem un dezastru e la imagine. Toate drumurile noastre sunt pline de scaieti, de iarba netunsa, de pet-uri aruncate din masina si altele la fel. Agentia drumurilor nu are oare in vedere si aceste aspecte? Din cati bani platim poate ar fi bine sa dea o parte si la toaletarea marginilor. Terenul e propietarea statui sau a vre-unei companii de stat si nu al propietarilor privati.

Asa cum un propietar primeste ameda pentru ca depoziteaza gunoiul aiurea tot la fel si aceste entitati, repet de stat, ar trebui sa plateasca amenzi pentru astfel de situatii. In fond noi, restul, am platit si pentru curatenie nu numai pentru calea de rulare. Aude cineva?

editorial pe InfoEST.ro
Mai nouă Mai veche