Lansare de carte - Dupa Dumnezeu, potopul! volum de versuri al poetului Virgil Andronescu

Joi 15 decembrie la sediul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" din Casa Tineretului din Braila poetul Virgil Andronescu si-a lansat volumul de poezii " Dupa Dumnezeu, potopul!". La lansare au fost prezenti poetul Constantin Gherghinoiu, scriitorul Dumitru Angel, dramaturgul Ion Balan, poetul Ion Gagiulescu din Turnu Magurele cat si Hugo Maracineanu care a realizat grafica interioara a cartii.

Poetul Constantin Gherghinoiu aprecia ca "poetul Virgil Andronescu a aparut in literatura braileana de nicaieri, pur si simplu ne-am trezit ca lanseaza o carte, tot in aceasta sala".

Dramaturgul Ion Balan, in eseul prezentat, aprecia ca "volumul este un cantec de admiratie profunda a unui barbat fata de femeia iubita si un pretext fericit pentru ca Virgil Andronescu sa scrie poezie".

"O concluzie, o parere a unei lecturi a cartii este cel mai bine insusita de motto-ul volumului: Mantuirea mea: credinta in Dumnezeu si in frumusetea interioara a femeii!
Poetule, pana cand EA coboara din icoane, astept un nou volum de poezie!" si-a continuat eseul dramaturgul Ion Balan. Acesta a adus la cunostinta faptul ca ii da o recomandare lui Virgil Andronescu pentru a fi primit ca membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.

Scriitorul Dumitru Anghel apreciaza ca Virgil Andronescu este un poet modern, el fiind la a doua lansare de carte la Braila, iar poetul Ion Gagiulescu din Turnu Magurele (orasul natal al autorului) apreciaza ca "poetul Virgil Andronescu apare ca un copil al suferintei pentru ca viata n-a fost blanda cu el. Dar, dupa ce a privit moartea in ochi, a ajuns la concluzia ca singura sansa de a o invinge este sa lase dovada trecerii lui prin viata. Si dovada este si acest volum de poezie".

Dl.Hugo Maracineanu, artistul plastic care a asigurat grafica interioara a volumului, in cuvantul sau a aratat ca a intrat in atmosfera poeziei, a fost captat de aceasta atmosfera incat imaginile au inceput sa curga de la sine.

La final poetul Virgil Andronescu a citit cateva poezii, a multumit sponsorului dna Gabriela Popa director la Agentia Regionala de Stiri Europene Infozone Braila, celor care l-au ajutat cat si participantilor.

material publicat in Cultura Brailei.
Mai nouă Mai veche