18 ian. 2011

Unde e logica economica?

Actualii guvernanti se tot plang ca evaziunea este foarte mare in domeniul fortei de munca, ca sunt putin romani care isi platesc taxele la stat , ca numarul persoanelor incadrate in munca tot scade...etc.

Pana acum nu am vazut nici un calcul economic despre ce ar insemna reducerea poverii fiscale pe salariu. Ar fi un prim pas in vederea albirii multor venituri nefiscalizate. Sunt de-a dreptul de domeniul stirilor cu prosti cele despre jucatori de fotbal angajati pe salariu minim pe economie la echipe cu nume prin campionatul nostru si care de fapt ridica sume de peste 100000 de euro pe an! Si asta recunoscut in mod oficial de patroni si de jucatori! Aici de ce nu se sesizeaza nimeni de la fisc?

Daca impozitul ar fi unul suportabil si amenzile de vreo cinci ori mai mari decat acum nu cred ca ar mai interesa pe nimeni aspectul evaziunii. Problema sta in mentalitatea conducatorilor si in proasta gestionare a informatiilor economice pentru a nu spune de-a dreptul incompetenta si afonism.

Incurajarea muncii ar trebui sa fie logica economica dupa care guvernantii ar trebui sa conduca. Acum, dupa cum sunt puse taxele si impozitele daca muncesti mult, corect si fiscalizat mori de foame! Nu e posibil sa fii la limita subzistentei intr-o tara europeana doar datorita incompetentei economice a celor care sunt momentan la conducere.

Unde e logica economica a nivelului impozitarii pe forta de munca , ca eu nu o gasesc ...

Un comentariu:

radiowhisper.com spunea...

Buna Seara!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!