Paradoxul impozitarii la Braila

Daca va intebati ce a stat la baza nivelului cotelor de impozit in Braila va spun sincer ca nu stiu. Unele sunt la nivelul Bucurestiului iar altele demne de un sat din fundul Moldovei.

Sa va dau cel mai flagrant exemplu pentru a intelege de spre ce este vorba. Sa presupunem ca doriti o simpla adeverinta de la Administratia Locala Braila prin intermediul careia sa demonstrati ca aveti platite taxelele la bugetul local.

Ei aici incepe prima problema unde te duci sa o ceri ? Pentru cei care nu cunosc fiscul brailean este impartit in cateva cladiri aruncate de parca s-a dorit ca localnicii sa isi intretina forma fizica…Ei bine raspunsul corect este la sediul din Piata Traian dar atentie la cel de la nr 18 si nu la celalalt pentru ca nu este asa ..sunt doua la 20 de metri unul de altul. Cel corect este cel mai apropriat de BRD, acela de langa fosta Bursa de Marfuri, in care intri printr-un gang si urci la etaj. Nu il folositi pe cel de langa Banca Carpatica ( fostul sediu al bancii Agricole) pentru ca acolo se platesc doar impozitele nationale!

Odata stabilita locatia nu iti ramane decat sa ceri adeverinta! Gresit !

Trebuie sa completezi o cerere unde sa specifici in cel mai bun stil comunist la ce iti foloseste! Apoi cererea o depui la registratura si primesti intrebarea magica daca o vrei urgent sau in termen normal. Cea urgenta costa 17 lei iar cea normala 2 lei. Interesant este ca cea normala ti-o eliberaza a doua zi iar cea urgenta pe loc. Deci pentru o viteza cu 50% mai mare de procesare administratia locala percepe un tarif mai ridicat cu 850% !!!! Si la camatari este mai ieftin!

Bine ca sunt persoane amabile pe la ghisee care iti explica ce trebuie sa faci si care se lupta cu cretinismele din hotaririle locale !

editorial publicat pe www.infoest.ro
Mai nouă Mai veche