12 aug. 2010

Veniti la Braila la Spitalul Judetean de Urgenta si vedeti ce se intampla ! - un apel disperat

Am primit urmatorul apel pe care il public integral pentru ca cei indreptatiti sa ia masurile care se cuvin:


"Domnilor din Ministerul Sanatatii

Veniti va rog la Braila la Spitalul Judetean de Urgenta si vedeti ce se intampla aici. De cand acest spital a fost preluat de catre Consiliul Judetean Braila, a inceput calvarul tuturor angajatilor. Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, se crede patronul acestui spital.
Vrea sa desfiinteze actul medical cu acordul medicilor, adica medicii sefi de sectii sa dea afara proprii subalterni. A desfiintat Policlinica si Farmacia spitalului. A schimbat toata conducerea spitalului. Vrea sa ramana pe fiecare sectie 7 asistente medicale (din care una este asistenta sefa), 3 infirmiere si 2 ingrijitoare; dar nici un medic nu are curajul sa-i spuna ca asta inseamna ca nu se poate executa activitatea conform legislatiei in vigoare (garzi, libere dupa acestea, concedii de odihna). La sectia chirurgie a mai scos din paturi, asta in conditiile in care aici se fac cele mai multe internari. La etajele unde sunt 2 sectii (exemplu Oftalmologia si O.R.L.), se vrea ca sa fie o singura asistenta de garda; si mai sunt multe de spus, foarte multe ,,minunatii” ale acestui Gheorghe Bunea Stancu care vrea sa revolutioneze actul medical. Probabil ca dupa aceasta va da ordin tuturor brailenilor sa nu se mai imbolnaveasca, pentru a nu da de lucru angajatilor Spitalului Judetean de Urgenta.
Acum vreo doua luni a afirmat ca va da afara din spital circa 600 de angajati; mai intai a trecut la intimidari in randul tuturor categoriilor de personal (infirmiere, asistente medicale si personal auxiliar), fortandu-i sa-si dea demisia. Unii, sau mai bine zis unele, au ,,muscat” momeala si au semnat ca vor sa plece. Altii, (care erau inscrisi in Sindicatul SANITAS) au luat legatura cu cei de la SINDICAT, iar acestia au reusit ,,sa-l induplece” pe Gheorghe Bunea Stancu sa-si propuna sa nu mai dea afara decat 300 de angajati, din care pana acum au plecat 165. Totul pana acum pe baza de intimidari, fara vreo schema de personal aprobata de la minister.
Trimite-ti, va rog, pe cineva sa cerceteze cele spuse mai sus, pana cand acest Gheorghe Bunea Stancu nu desfiinteaza ceea ce mai este, deoarece in modul cum vrea el sa functioneze Spitalul Judetean de Urgenta Braila insemna desfiintarea actului medical. Aici la Braila medicii nu sunt deloc uniti, sunt chiar indiferenti fata de ceea ce se petrece, desi urmarile le vom vedea cu totii in curand.
Sper ca aceste randuri vor fi citite de cei care au puterea sa schimbe aceasta stare de fapt la Spitalul Judetean de Urgenta Braila si in primul rand pe Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean Braila.
Semneaza,
mai multe asistente medicale in pericol de a-si pierde locul de munca din acest spital !"

3 comentarii:

Anonim spunea...

F BINE ATI PROCEDAT CA ATI SCRIS ACEST MESAJ,NU STIU CUM SA-L NUMESC!
EU SUNT INCA ELEVA LA COLEGIUL ANA ASLAN BRAILA
E DE NEIERTAT CE SE INTAMPLA CU VIITORUL NOSTRU
DRAGII MEI SI DRAGELE MELE ,ACUM VOR RAMANE TOTI PILOSII LUI STANCU,PLEACA CINE E F BUN SI RAMAN DE ALTFEL CINE NU TREBUIE!SUNT DE PARTEA VOASTRA
EXACT ,CA TOATE SE INTAMPLA PRIN INTIMIDARE SI CARE NU TRECE PE LA 'EL' RAMANE PE AFARA.MULTUMESC

Anonim spunea...

Sa dea Dumnezeu sa isi intoarca fata catre aceasta institutie (spitalul judetean de urgenta din braila), si sa se faca dreptate, sa se inceteze cu asa-zisele disponibilizari pe criteriul ,,ultimii veniti, primii plecati". Sunt si din cei angajati cu mult inainte de 2008, unii care trebuie sa iasa in cativa ani la pensie si care intr-adevar vin la serviciu pentru a avea motiv sa iasa din casa ! Pe astia sa-i dea afara Stancu !

Anonim spunea...

Foarte bine ca ati dat un semnal de alarma sa vada si cei din minister ce "lup"a pus paznic la "oi"e un excroc de meserie care nu stie decat sa-si bage bani in buzunar si sa nenoroceasca o multime de oameni dupa ce ca am ramas cu prea putin personal medical mai face si restructurari?!e strigator la ce