Burse

Initiativa anuntata de omul de afaceri Dinu Patriciu in momentul vanzarii pachetului majoritat de actiuni la Grupul Rompetrol incepe sa prinda contur.
Fundatia Dinu Patriciu a anuntat doua mari programe de stimulare a tinerilor care doresca sa faca performanta in educatie.
Incepand din anul 2008 se vor acorda 5000 de burse in valoare de 200 ron/luna pentru elevi de liceu, 500 de burse in valoare de 300 ron/luna pentru studenti si 100 de burse de in valoare de 15.000 USD fiecare pentru masteranzi si doctoranzi.
Aceasta oferta este cea mai importanta modalitate privata de sprijinire a tineretului studios facuta in Romania pana acum.
Initiativa magnatului petrolului vine in spiritul traditiei liberale de sprijinire si incurajare a tineretului. In perioada interbelica astfel de burse erau acordate de toate marile companii ale vremii si erau privite ca un fel de responsabilitate sociala asumata.
Iata ca dupa ani traditia este continuata de o fundatie cu puternice radacini in lumea afacerilor.
Si pentru ca era necesar mai mult s-a anuntat cu aceasta ocazie si o investitie de 70-75 milioane USD pentru construirea unui campus universitar si a unei universitati private.
Felicitari pentru initiativa omului de afaceri.
Manusa a fost aruncata.
Cine urmeaza ?
Mai nouă Mai veche