Arcasu sau adevarul care umbla cu capul spart

In data de 9 iunie 2007 un arcas de serviciu de la un cotidian brailean a copiat o parte din materialul „ Basescu galagie” postat pe acest blog si l-a publicat sub semnatura proprie in ziar.
A comis ceea ce se numeste furt intelectual.
In data de marti 12 iunie 2007 recunoaste acest fapt publicand in ziarul cu pricina o „Precizare” pe care o redau in intregime mentionand asa cum este normal sursa si autorul - ziarul Arcasu nr 247, pagina 2 , autor Cezar Manu :
„ In legatura cu articolul Galagia si Romania, semnat de Cezar Manu si publicat in ziarul nostru din data de 9 iunie, facem urmatoarea precizare: introducerea materialului face parte din articolul „ Basescu galagie”, apartinand lui Mihai Vintila, postat pe blogul acestuia opiniamea-vinti.blogspot.com in data de 16 mai a.c. Autorul materialului isi cere in mod public scuze, pe acesta cale, pentru orice atingere adusa persoanei domnului Mihai Vintila, mentionand ca nu a incercat sa fure ideile si limbajul acestuia, ci s-a folosit de un punct de plecare in a ilustra o caracteristica preponderenta a clasei politice romanesti si chiar a poporului roman in intregime.
Mea culpa! – Cezar Manu”
Lucru pe care redactorul sef al publicatiei nu l-a inteles si mai mult decat atat a batut campii intr-un material intitulat „Scrisoare deschisa” publicat in acelasi ziar si pe aceeasi pagina pentru ca efectul incalcarii legii sa se diminueze putin.
Furtul este acoperit de „netul pacatos” , eu fiind facut „ material uman” si gratulat „client vechi al ziarului” de parca eu as fi fost cel vinovat si nu cel in cauza!
La modul cum fac presa acesti „ ziaristi” nu ma mir ca falimentul e aproape !
Mai nouă Mai veche