Libertatea de a publica

Discutia iscata in cenaclul Panait Istrati a fost de bun augur. Puteti vedea poze si mai multe detalii pe http://brailachirei.wordpress.com/2013/02/01/cenaclu-literar-panait-istrati-inceput-cu-poezie-in-2013/ 

In primul rand pentru ca am constatat cu stupoare ca se scrie fara un bogat bagaj literar. De aici multe lucruri proaste. Se persevereaza in aproximari si sunt uluit de nestiinta cu care se acopera, in special in versuri, unii autori. E treaba lor.


Pozitia mea este insa una democratica. Eu nu sunt pentru interzicerea publicarii din mai multe motive. Primul ar fi ca este greu sa o faci, al doilea ca nu e democratic sa o faci si al treilea ca nu ai de ce sa o faci.

Ce criteriu poate impiedica un autor sa publice? Criteriul estetic? E o carte proasta? Am la indemana o multime de argumente prin care editori de prestigiu au dat-o in bara chiar cu scriitori care apoi au luat premii importante. Consider ca singurul care poate da verdicte e cititorul. Sa il lasam pe el sa se exprime.

Critica literara nu are decat sa "omoare" ce autori vrea dar indiferent de asta cartile bune vor razbate iar cele proaste vor intra in uitare.
Mai nouă Mai veche