Viata mea de inceput in afaceri

Am gasit o carte incitanta despre antreprenoriat. Ben Casnocha isi descrie experienta sa referitoare la lansarea si impunerea Comcate Inc . Interesant este ca autorul s-a lansat in afaceri cu bani imprumutati de la tatal lui ( cu dobanda! ) si facand prima firma in camera sa din casa parintilor!

Pornind de aici Ben a reusit sa gaseasca o nisa prin care sa ofere primariilor din California un program prin care solicitarile persoanelor sa fie inaintate serviciilor specializate care sa le ofere raspunsuri.

Initial firma a fost munca doar a lui Ben Casnocha dar incet, incet, ea a atras consultati si chiar milionari ajungand un colos in domeniul serviciilor pentru administratie. Ben a ramas membru al consiliului de administratie, a cedat o parte din actiuni tatalui ( de ... imprumuturile trebuiau returnate) si acum este doar membru in consiliul de administratie si consultant pentru antreprenori. S-a realizat financiar atunci cand altii abia invatau despre acest lucru. Ben recunoaste ca la colegiu era putin stingher si vazut cam ca prostul clasei si ca un chiulangiu. Cand insa a aparut la un interviu pe CNN si a fost inclus pe lista Business Week pe anul 2006 a "celor mai buni tineri antreprenori din America" colegii si-au dat seama ca el era distras de altceva mult mai mare decat viata la colegiu: construia o companie!

Profesorii au inceput sa ii dea sfaturi iar altii sa il ajute in diverse forme. Unii chiar au inchis ochii la chiulul sau repetat de la anumite materii ( pleca de la ultimele ore pentru a face prezentari la companii)!

Astfel cu greu Ben a reusit sa termine colegiul dar avea o firma de anvengura nationala. Pentru facultate s-a retras din activitatile zilnice ale companiei pe care a lasat-o pe mana unui director de vanzari profesionist. A fost una din cele mai bune decizii pe care spune el ca le-a luat. A putut sa isi vada de viata si sa faca ceea ce ii placea.

O carte pe care o recomand. E scrisa din viata si nu din alte carti. Nu are nimic pedagogic si nici fals.

Volumul a aparut la editura Curtea Veche in 2010 si are 232 de pagini. Face parte din colectia revistei Capital avand numarul 11/2010.
Mai nouă Mai veche