Cu viata in punga

Saptamana trecuta am suferit o interventie chirurgicala. Prin aceasta mi s-a extirpat un chist produs de o muscatura de paianjen.Am intrat astfel in lumea trista si dureroasa a chirurgiei plastice. Ce am vazut in aceasta saptamana m-a inspaimantat.Cu toate ca medicii si asistentele au fost draguti si saritori lipsa de echipamente si de dotari este fioroasa.
.
De exemplu am fost operat pe viu pentru ca anestezia pe care am cumparat-o nu a "tinut". Masa a fost una simpla, cu o musama pe ea.Lumina venea de la o lampa de operatie care credeam ca se va pravali peste mine. Fasele sterile, seringile, leucoplastul , totul am cumparat eu! Asistenta mi-a dat o lista de cumparaturi si mi-a explicat ca fara aceste lucruri necesare nu ma poate primi in sala de operatie doctorita. Am venit cu punga dupa mine, la taiere de parca eram la inceputul secolului. Spitalul a pus la dispozitie doctorita, masa de care v-am povestit si bisturiul. Singurul obiect folosit pentru mine!
.
Si eu sunt un prost care de 13 ani de cand sunt in campul muncii am platit toate darile la stat, uneori pentru mai multe locuri de munca in acelasi timp! Pentru toate acestea sunt tratat de statul caruia i-am platit cu indiferenta si scarba! Pentru ce sa mai platesc de acum incolo? De ce , imi poate explica aerianul ministru al sanatatii?
.
Speranta de viata sta intr-o punga!In saloane fiecare are punga lui cu cele necesare vietii. Am vazut si oameni cu pungi imense, pline de tot felul de medicamente, pansamente, seringi fiole. Aici viata are insemnatatea unei pungi bine umplute.
.
Am fost socat de numarul mare de batrani care erau internati. Peste tot bunici si bunicute cu ochii tristi se agatau de speranta si de medici pentru a se mai putea bucura de inca cateva clipe efemere printre semeni. Trist si dureros.
.
Asistenta medicala in spitale se duce de rapa. Doctorii si asistentele sunt batjocoriti de guvernanti zilnic.Sunt transformati in contabili si hartogari. Regulile sunt aberante si impovaratoare iar amenzile incredibil de mari.Oricat ai vrea ca doctor sa fii corect tot gresesti, caci este omeneste. La cabinetul unde ma pansez zilnic sunt trei doctori. Fiecare intervine pe banda rulanta de la ora 8.10 pana pe la ora 12. Intra si ies pacienti carora le fac interventii unul dupa altul de parca ar fi o uzina de reparat oameni. Dupa aceea doctorii se duc sa faca chirurgie! Intra in salile de operatie prost dotate si salveaza vieti. Mai investesc aici inca 2-3 ore din ziua lor.Apoi se duc prin saloane pentru ai vedea pe cei internati si pentru interventii si acolo.Vi se pare o munca usoara? Mie imi venea sa plec dupa doua zile dar lor care fac asta de o viata! Plus ca de luna aceasta vor avea imensele venituri reduse cu un sfert. Cum sa nu te tenteze un post linistit cu 4-5 pacienti si doua interventii pe zi din Franta sau Germania unde sa primesti la finalul lunii 3000 sau 4000 de euro?
.
Am impresia uneori ca Romania prin toate structurile ei isi bate joc de oameni.Parca se doreste sa ne saturam si sa plecam de aici!
.
Ce speranta sa mai ai cand umbli cu viata intr-o punga printr-un spital prost dotat dar inghiti zilnic minciuna si demagogia celor care efemer ne conduc.
Mai nouă Mai veche