Ipocrizie tipic britanică. Brexit văzut altfel

S-a tot spus că principala dorință a britanicilor a fost să pună într-un fel stop imigranților. Ei bine afirmația este de o ipocrizie fără margini!

Țin minte că la prima mea vizită în Marea Britanie, când a trebuit firma unde lucram să facă demersuri pentru o amărâtă de viză de business pentru că ținta principală a vizitei era un târg de specialitate, am fost surprins de ușurința cu care puteau intra și sta in insulă cetățenii din fostele colonii. Pentru un european din România sau din Ucraina era un coșmar o viză dar nu era nici o problemă pentru un indian sau un pakistanez!

Această măsură dublă practicată și acum în Marea Britanie m-a înfuriat. Le put instalatorii polonezi,educați, muncitori sau femeile de serviciu române de prin hoteluri, simple dar muncitoare și răbdătoare dar nu le put miile de sirieni fără edicație pe care îi tot primesc. Nu le put nici miile de africani, mulți fără nici o pregătire și nu le put nici milioanele de pakistanezi și indieni de care țara e plină! Ăștia nu cer ajutoare sociale? Ăștia nu le iau job-urile? Ipocrizie maximă!



Problema englezilor e alta. Au fost ceva și acum nu mai sunt. Nu mai au ei butoanele iar vocea lor devenise din ce în ce mai slabă în EU. Erau o frână în uniune prin poziția lor mereu de Gică contra! Se cam săturaseră și alții de ei dar pentru că aveau o contribuție mare, o piață importantă se înghițea în sec. Acum, cu Brexit-ul când Marea Britanie va trebui să negocieze ieșirea cu fiecare din cele 27 de state unele pot cere sume imense sau avantaje economice numai pentru a le întoarce o palmă primită pe nedrept mai de mult. Văd aici o Polonie, o Grecie sau chiar o Spanie.

Acum politicenii britanici încearcă să liniștească masa de proști care le-au crezut minciunile gen Nigel Farage aruncând praful menținerii pieței din UE dar nu și contribuțiilor. Nici un politician nu a văzut ieșirea simplă prin AELS.

Practic nu vă vrem băi UE dar vrem piața voastră!
Hai nu mai spune...

- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/editorial/Ipocrizie-tipic-britanic%C4%83-Brexit-v%C4%83zut-altfel.htm#sthash.fiTc0hzj.dpuf
Mai nouă Mai veche