Contestarea licitațiilor între minciună și realitate

Am tot văzut o mulțime de declarații ale unor oameni din administrația locală sau de stat care se tot plâng de întârzierea unor lucrări datorită contestațiilor făcute la licitații. Ei bine problema ca de fiecare dată nu este exactă în sensul în care îl dau acești reprezentanți ai administrației.

Cum e posibil ca documentațiile de licitații să fie atît de prost făcute unele din ele se văd chiar din Lună că sunt dedicate. Ei bine tu ca firmă mai ai doar acest atu să contești orice de la astfel de licitații.Și plătești din greu acest drept!

Nu e posibil să găsești într-un caiet de sarcini cerințe dedicate privind numărul de bascule sau cerința de a avea nu știu ce stație de betoane. Nu e treaba autorităților dacă eu am sau nu aceste dotări când ele nu împietează la bunul mers al lucrurilor. Îmi spuneți și mie de ce într-o licitație de instalații găsești în locul informațiilor tehnice informații despre semințele oleaginoase sau de ce la o licitație pentru autoturisme toate datele sunt pentru autobuze? Iar dacă soliciți clarificări conform legii ele îți sunt date mai mult să te încurce că, nu e așa, cineva trebuie să câștige licitația respectivă!

De aici valul de contestații, de aici valul de lupte în instanțe pe baza unor documentații prost făcute, făcute cu reavoință și niciodată în interesul cetățeanului care până la urmă plătește.

Ei bine chiar și contestarea licitațiilor deranjează! E un drept legal! Păi tu autoritatea super expertă, made în EU, nu știi atunci când îți faci un calendar al lucrării că acele licitații legal pot fi contestate? Tu nu ții cont de aceste termene în fond arhicunoscute și repet legale?!??

Ei bine nu! Micii Dumnezei ai micilor feude numite în felurite feluri din administrația României nu gândesc așa. Ei pornesc de la firma care trebuie să câștige. De acolo fac caietul de sarcini și apoi strecoară licitația pe SEAP la cele mai tâmpite termene. Așa veți găsi licitații importante ținute de Paște, de Crăciun, în zile nelucrătoare, noaptea și toate schemele de mizerie pe care le pot concepe niște funcționari corupți, prost plătiți și incompetenți. Apoi vine un alt prost numit ministru să plângă la tv că vezi Doamne răii de la firmele private i-au dat lui mărețul plan peste cap!

Puțină decență și mai lăsați minciuna!

- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/editorial/Contestarea-licita%C8%9Biilor-%C3%AEntre-minciun%C4%83-%C8%99i-realitate%20.htm#sthash.ZOVQ3aAv.dpuf

Mai nouă Mai veche