Despre aproape orice sau viata unui investitor de succes

Volumul semnat de Carol Loomis despre Warren Buffett nu este o carte obisnuita de business. Nu avem o structura tipica unei astfel de carti. Avem insa din plin povesti de viata. Conceputa in mod cronomogic, volumul e o colectie de articole despre si cu Warren Buffet. Titlul gasit inspirat "Despre aproape orice" este perfect pentru ceea ce se gaseste intre copeti.

Avem experienta unui investitor care a devenit tot mai mult in ultimii ani un fel de guru al investitiilor. Pornind din tinerete pe drumul investitiilor cumpatate Warren Buffet a devenit nu numai unul din cei mai bogati oameni de pe Pamant. Drumul sau pare lin dar nu a fost asa. Totul pare simplu atunci cand esti pregatit, cand esti competent cannd totul e doar un plan de afaceri bine pus la punct.

Ideile si principiile de viata ale oracolului din Omaha sunt simple si de-a dreptul banale putem spune : corectitudine, prevedere, calcul si mai ales modestie. Totul privit pe un termen foarte lung de investire. O cumoastere buna a pietei si o alegere atenta a firmelor unde sa devina actionar. Astfel Warren Buffett are cuvinte grele de spus la Coca Cola, Fuits of Looms, AIG, Washinghton Post ...etc. Nu toate firmele sunt detinute integral de compania sa, in unele are doar 7% precum e cazul Coca Cola dar puterea lui e imensa.

Modul sau de a face afaceri poate fi descris drept ponderat. Nu s-a aruncat in neant, nu a riscat decat atunci cand riscul a fost calculat. Si a investit in asigurari, aviatie, productie, bijuterii, Tv, ziare, firme de constructii, de bijuretii etc. Un conglomerat de-a dreptul impresionant. Ideea lui principala de management este de a pune sau mentine managamentul companiilor aducand doar idei sau ajutor financiar pentru ca firma sa poata sa stea apoi singura pe picioarele ei.

O carte inspirata si care va poate inspira prinviziunea acestui om. Mai mult este si unul din cei mai mari filantropi din lume domand cateva miliarde de doalri ca si prietenul lui bun Bill Gates. Donatii de miliarde de dolari nu de cativa bani dati din motive de impozitare. E cu adevarat si in acest domeniu un pionier.
Mai nouă Mai veche