Ponta ai promis in campanie, acum fă!

Victor Ponta a avut o campanie plină de promisiuni. A zis că va creşte pensiile cu mai mult decât minimul legal, a spus că va creşte salariul minim pe economie, a spus că are bani pentru investiţii, că poate dezvolta ţara. Din poziţia de preşedinte toate acestea nu se pot face dar din cea de prim ministru are toate parghiile de a pune în practică promisiunile sale.

Mai mult decât atât aşteptăm nerăbdători bugetul pe 2015 şi mai ales să ne spună cum se vor calcula accizele pentru că ministresa Harvard, madam Petrescu nu a respectat legea chipurile pentru că noul guvern după alegeri îşi va face propria filozofie economică şi bugetară. Suntem curioşi să vedem această filozofie bugetară! Dar urgent că abuzul în funcţie e puţin penal...

Tot cu mare interes urmărim realizările coaliţiei PSD-UNPR-PC în parlament unde se ştie are o majoritate confortabilă în ambele camere. Aşteptăm plini de interes votul prin corespondenţă de care prezidenţiabilul Ponta si ministrul de externe Meleşcanu s-au arătat foarte interesati încampanie a fi stabilit printr-o nouă legislaţie, mai dreaptă. Ei acum au timp să o facă.

Să nu uităm că tot domnul Ponta s-a angajat că anul 2015 va fi echilibrat bugetar. Aşteptăm plini de interes să îşi pună în slujba românilor cunoştinţele economice demonstrate în campania prezidenţială pe care în opinia noastră le-a obţinut cam repede pentru un jurist care nu făcea la investirea în funcţia de prim ministru diferenţa între PNB si PIB. Dar să nu se spună că suntem noi răi. Îi mai dăm doi ani după aia trei in care ne-a bălmăjit şi încurcat de nu mai stă plan de afaceri în picioare mai mult de trei luni.

Aşteptăm de la Ponta să unească românii într-o creştere economică de care să beneficieze şi prostimea nu numai baronii PSD abonaţi la licitaţii trucate la instituţii de stat. Mai ales aşteptăm cu interes menagementul privat la firmele şi regiile de stat pe care l-a uitat, aşteptăm privatizările de care nu mai spune nimic, aşteptăm ca minunatele desene făcute de domnul Şova pe harta patriei să devină autostrăzi... aşteptăm încă multe.

Pentru că e mare diferenţă din a da din gură şi a te da mare expert şi a face. Acum poate face. Are timp pentru că vorba ministresei paralelă cu economia, acum are o altă viziune. Şi în tot acest timp poate te întrebi de ce te-au votat moşii şi te urăsc tinerii? Doar aşa când mai ai un moment de pauză, între atâtea obligaţii de dus la îndeplinire.

http://www.infoest.ro/stiri/editorial/Ponta-ai-promis-in-campanie-acum-fa.htm#sthash.d8Qyzv64.dpuf
Mai nouă Mai veche