Matematica turului doi

Strategiile celor doi candidaţi rămaşi în cursa pentru palatul Cotroceni diferă şi aici se vede mentalitatea celor doi. Victor Ponta e gata de orice aranjament. Meleşcanu, Tăriceanu, Dan Diaconescu sunt bine veniţi alături de el. Doreşte şi Hunor de la UDMR să vină în contra familiei sale politice e bine primit. Vorba aia nu dă bani şi funcţii de la el, dă de la stat, adică de la noi.

Iohannis pe de altă parte a început să vorbească. Se adresează direct alegătorilor şi acest lucru spune multe despre respectul votului. Alegătorul nu contează pe cine a sprijinit în turul I ci pe ce pune ştampila în turul II.

Indiferent de alegere pentru România va fi greu. Victor Ponta a fost şi este un iresponsabil ca prim ministru. A blocat investiţiile şi a dublat pomenile electorale. Asta ştie el de la mentorul lui Adrian Năstase, asta a văzut prin China pe unde a fost şi asta aplică. Din păcate noul guvern va fi nevoit să crească taxele. A spus-o voalat şi Tăriceanu de s-a albit la faţă candidatul roşu de lângă el.

Victor Ponta va fi o binecuvântare pentru România să ajungă preşedinte. Astfel scăpăm de cel mai prost prim ministru. Nu credeam că voi ajunge să-l regret pe Boc dar cu direcţia pontistă nu sunt departe de acest lucru. Va fi un preşedinte la fel ca Traian Băsescu. Se va băga în tot şi în toate, va spune nimicuri pe post de mari descoperiri mondiale şi va trage sfori. Mai ales asta.

Pe de altă parte nici cu Iohannis nu îmi este ruşine. E înconjurat de puşlamalele de la fostul PDL, oameni care doar dau din gură şi nu fac decât prostii. E greu să crezi un om de bună credinţă când cel care îi ţine microfonul e Vasile Blaga sau când vezi neroziile pe care le debitează o Sulfina Barbu chipurile pentru al sprijini. Mai trebuie să apară şi faţa rozalie a lui Videanu şi toată gaşca e în păr.

De asta stau şi mă gândesc la strategia turului II. Ştiu că pentru Ponta matematica contează dar şi Ceauşescu avea câteva milioane de membrii PCR pe care mamtematic îi controla. Şi la ce i-au ajutat.

Pentru Iohannis un şut în fund dat unui mare băsist aciuiat pe lângă el cred că ar fi declickul care îl va putea face preşedinte. Dacă stă şi mormăie în barbă ca acum va fi în continuare cel mai cunoscut primar din ţară.

Voi v-aţi decis?

- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/editorial/Matematica-turului-doi%20.htm#sthash.FRfa7tkm.dpuf
Mai nouă Mai veche