De ce a pierdut Victor Ponta prezidenţialele?

Indiferent de părerile analiştilor aceste alegeri prezidenţiale nu au fost câştigate de Klaus Iohannis ci au fost pierdute de Victor Ponta. Ca şi mentorul său Adrian Năstase acesta a făcut greşeli după greşeli care într-un final i-au plafonat masa electorală şi rezultatul este cel de azi.

Victor Ponta a fost pe tot timpul campaniei arogant, încrezut şi suficient. A crezut că dacă stăpâneşte guvernul şi informaţiile despre România şi mai ales dacă are alături două instituţii media naţionale Antena 3 şi România Tv nu va avea probleme. Ei bine s-a dovedit că nu este aşa.

Victor Ponta a greşit când a girat sub numele său o campanie de mizerii la adresa contracandidatului său care în cea mai mare parte a amintit de Traian Basescu şi de metodele sale! Mai mult în confruntările directe s-a arătat şmecher, fişos şi a trăncănit pe lângă subiecte mai mult decăt Iohannis. Astfel a arătat tuturor ce fel de preşedinte vrea să fie dar mai ales ce fel de om este.

Proasta organizare din diaspora şi mai ales tupeul cu care a ignorat drepturile constituţionale ale acestora au fost declickul care a mobilizat electoratul de la oraşe din Bucureşti şi din străinătate. În toate aceste locuri Victor Ponta a pierdut la scoruri mari, mult mai mare decât câştigurile sale din mediul rural.

Victor Ponta a crezut că dacă este pe calul PSD poate sta în faţa televizorului să mănânce pop-corn şi să bea o cola. Ei bine s-a dovedit că nu este aşa şi că românii de azi nu mai sunt aceeaşi cu românii din vremea lui Iliescu. Generaţia facebook, twitter şi internet a crescut şi când vrea se mobilizează şi mai mult, dă cu ştampila contra celui care se crezuse Dumnezeu pentru o zi.

Klaus Iohannis a câştigat prin bun simţ. Nu a făcut o mare campanie, nu a spus lucruri extraordinare. A fost plat şi previzibil dar măcar a lăsat impresia tuturor că e corect şi că doreşte sincer să facă ceva. A refuzat să îl atace pe Ponta cu materiale compromiţătoare care cu generozitate i s-au pus şi lui la dispoziţie.

Una peste alta concluzia e numai una: Victor Ponta a pierdut prin sine o campanie unde avea toate şansele să nu aibă contracandidaţi. A reuşit performanţa de a strica totul. De altfel acest aspect e parcă o caracteristică a guvernării PSD sub conducerea sa.

- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/editorial/De-ce-a-pierdut-Victor-Ponta-prezidentialele.htm#sthash.hkMdX4NT.dpuf
Mai nouă Mai veche