CAS redus doar o altă formă fără fond

Chiar daca nu s-a ajuns la o înţelegere cu FMI pentru reducerea CAS-ului cu 5%, guvernul condus de Victor Pota pare a dori să o aplice. Astfel a anunţat că de la 1 octombrie se va face această scădere. Parlamentul este cel care va adopta o lege în acest sens.  "Consideram ca reducerea CAS cu 5% trebuie aplicata chiar de anul acesta si putem sa ne permitem lucrul acesta" a spus primul ministru.

Ei bine după partea de propagandă electorală urmează realitatea. Acelaşi prim ministru recunoaşte : "Avem acoperite resursele in bugetul pe 2014, nu avem cum in 2015, pentru ca nu exista bugetul pe 2015, dar in 2014 impactul e acoperit prin incasarile pe care le avem la buget".

Să nu mă înţelegeţi greşit. E bună reducerea CAS cu 5% din mai multe motive economice pe care nu le mai enumerăm aici dar a face un astfel de pas doar mânat de motive electorale şi doar pentru trei luni bulversând mediul economic şi mai mult mi se pare de-a dreptul cinic şi iresponsabil.

Cu alte cuvinte dragi patroni înţelegeţi cum se fac reformele. Scădem CAS trei luni, că sunt alegeri şi apoi revenim că nu avem resurse bugetare. Nu tu studiu de impact, nu tu dorinţă de clarificare economică, nu tu politică coerentă. Nu. Doar propagandă pentru a vedea prostimea că iată guvernul a făcut să poate fi argument de pus ştampila. O altă formă fără fond pe care o promovează acest guvern.

- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/editorial/CAS-redus-doar-o-alta-forma-fara-fond.htm#sthash.CHU9XZN3.dpuf
Mai nouă Mai veche