Încă o tâmpenie marca guvernului Ponta : două taxe pentru acelaşi drum!

Toate autovehiculele din România plătesc pentru utilizarea drumurilor rovinetă. Aceasta e reglementată prin Ordonanţa  nr. 15 din 24 ianuarie 2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România modificată şi completată în 2005, 2007, 2008, 2010. Deci oricine foloseşte un drum national sau o autostradă în ţara noastră plăteşte deja taxă numită vinetă iar naţional rovinetă.

Guvernul socialist condus de Victor Ponta vrea să revoluţioneze taxarea drumurilor! Ei doresc să folosească rovineta pentru drumurile naţionale şi să pună taxe pe autostrăzi!

“Din toamnă putem vorbi de un parteneriat privat la sistemul de taxare şi pe A1 şi pe A2. Timpul de reabilitare a autostrăzilor este estimat la un an. Deci de la anul va fi taxă şi pe A1 şi pe A2”, a declarat Narcis Neaga, director general al CNADNR, invitat la ZF Construction & Infrastructure Summit 2014.

Situaţia în toate statele europene, membre ale uniunii este următorarea :
- fie drumurile sunt utilizate liber şi taxate doar autostrăzile ( vezi Croaţia ...)
- fie există vinetă şi accesul e gratuit pe toate drumurile ( vezi Germania, Austria, Slovenia, Ungaria ...).

În nici un stat nu se taxează şi prin vinetă şi prin taxă de drum! Ei doresc sa puna doua taxe pe acelasi drum! Iată o nouă inţiativă tîmpită şi antieconomică a guvernului socialist. După suprataxarea bezinei, introducerea abetantei taxe pe stâlp încă o măsura proastă! După introducerea tâmpeniei putem deschide un procese CNADR şi statului Român pentru dublă taxare!

Disperarea lor după bani nemunciţi care să fie fituiţi pe prostii,  nu mai are limite nici un bun simţ economic! Doar arătându-ne opoziţia putem stopa prostia! Să le aruncăm cu pietre în geam dacă nu înţeleg altfel!

See more at: http://www.infoest.ro/stiri/atitudini/tampenie-marca-guvernului-Ponta-doua-taxe-pentru-acelasi-drum.htm#sthash.iC89zFTz.dpuf


PS
Dupa ce economistii au "urlat" guvernul a spus ca a fost o greseala si a retractat. Ce stil de guvernare...
Mai nouă Mai veche