TVR - bun venit în capitalism

Vă vine sau nu să credeţi dar TVR este una din marile companii publice din România. Are în acest moment in jurul a 2400 de oameni. Câţi dintre aceştia sunt indispensabili şi cîţi taie frunză la cîini e o discuţie de unde poate începe restructurarea TVR.



Stelian Tănase vrea mai mulţi bani de la buget. De fapt TVR are nevoie de mai puţini bani decît primeşte acum prin taxa TV. Să ne uităm puţin la bani. În anul 2012 TVR a primit 63, 3 milioane de euro iar în 2013 - 62,8 milioane. Asta la un calcul sumar ar însemna peste 5 milioane de euro pe luna! Păi sunt televiziuni mari private care nu încasează aceşti bani!

Însuşi preşedintele interimar recunoştea într-un interviu că cca 40% din aceşti bani se duc pe salarii. Oaw! Fie angajaţii TVR sunt cei mai profesionişti din piaţă, dar nu se vede după audienţă, fie sunt prea mulţi cu salarii prea mari. Eu cred a doua variantă.

Stelian Tănase are de tăiat în carne vie dacă vrea o structură tip BBC. Acum TVR are prea mulţi angajaţi indirecţi, prea puţină audienţă, prea multe mîini moarte pe post, prea multe posturi. Înţeleg raţiunea unui TVR News, un parteneriat benefic cu Euronews care poate transmite şi o face de cele mai multe ori, dezbateri din parlament. Dar de ce să mai apară o televiziune a parlamentului?

Singurle canale cu audienţă şi care merită susţinute ale TVR sunt 1 şi 2. Restul, locale sau naţionale sunt pierdere de vreme şi de bani. Cine se uită la TVR 3 cînd postul NU apare în lista primelor 50 din punct de vedere al audienţei, cînd ultimul pe listă are un public de 2000 de oameni! TVR 3 e verde. Ştim asta ...emisiuni însă nu prea cunosc a face. A măsurat cineva audienţa studiourilor locale ale TVR sa rolul lor? Nimeni!

Sunt şi alte zone unde TVR va trebui să taie. Nu va mai avea nevoie de un autobuz de directori, de o mulţime de contabili, secretare, şoferi, tehnicieni şi alte categorii de genul acesta. Dacă se va uni cu radioul si de acolo vor trebui făcute restructurări. Nu zice nimeni să pastrezi acelaşi număr de contabili, femei de serviciu, purtători de cuvânt, directori, echipe de marketing dacă ai o singură instituţie.

Practic Tănase trebuie să faca treaba în TVR, să cureţe instituţia de balast iar apoi să o ia de la început din punct de vedere al relaţiei cu radioul. Acum avem două instituţii separate.

Cu alte cuvinte profesioniştii cu gură mare şi audienţă mică din TVR vor trebui să vadă cum e viaţa în capitalism cînd patronul vrea şi rezultate nu numai scălîmbăieli politice şi aere de vedetă la care nu priveşte nimeni.

- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/editorial/tvr-bun-venit-in-capitalism.htm#sthash.N7Y1rfBg.dpuf
Mai nouă Mai veche