Guvernul vrea restructurarea datoriilor

Vineri ministrul delegat pentru Buget Liviu Voinea a anunţat că guvernul pregăteşte un plan de restructurare a datoriilor pe care firmele de stat le au la buget. Valoarea planului este de 2 miliarde de lei. Prin această măsura se vrea deblocare unor fonduri, creşterea cash flow-ului unor intreprinderi şi uşurarea unor măsuri de restructurare.

Primele vizate sunt CFR Călători și CFR Infrastructură dar si complexele miniere si termice unde valorile sunt foarte mari. Guvernul e presat de FMI pentru o astfel de măsură. Conform dnei Andreea Schaechter șefa misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI) în România, cca 50% din aceste arierate sunt în transport.

Ideea dlui Voinea nu este rea şi a mai fost încercată şi de alţii dar pînă acum fără mare succes. E nevoie nu numai de această măsură ci ca ea să fie luată cu introducerea managementului privat, cu restructurarea companiilor dar mai ales cu ieşirea lor de sub spectrul politicului care din câte se vede pînă acum nu se doreşte a se realiza.

Sper ca să nu plătim tot noi aceste măsuri şi mai ales sper să fie vorba de o restructurare a arieratelor şi nu de o ştergere a datoriile cum ilegal au procedat o mulţime de guverne până acum. Ar fi încă o bătaie de joc la adresa noastră , a plătitorilor oneşti, supraimpozitaţi dar neînregimentaţi politic.

editorial publicat pe Infoest.ro
Mai nouă Mai veche