Ţara oamenilor de zăpadă

Ţara oamenilor de zăpadă este o republică în care primul ministru joacă baschet când e prăpăd, preşedintele se ascunde când nu e o ameninţare la adresa lui iar conducerile ministerelor sunt rupte de realitate. Şi multe ar mai fi de spus despre Ţara oamenilor de zăpadă.

Uneori solidaritatea umană atinge cote imense. Îţi vine sa plângi când vezi cum oamenii pot să îşi ajute semenii chiar dacă la primul soare oamenii de zăpadă se vor topi. E doar o chestiune de iarnă.

Ţara oamenilor de zăpadă este o ţară rurală. Are şi oraşe dar acestea sunt de fapt doar o prelungire a ruralului pe verticală. Un alt fel de sat, mai mare. Din acest motiv nici educaţia nu e dintre cele mai solide. Dar nici autorităţile nu fac mare lucru pentru a o creşte. Pe ele le interesează doar două lucruri - să câştige alegerile şi să îşi împartă licitaţiile. Restul nu prea e profitabil.

Oamenii de zăpadă sunt optimişti din fire. Cum altfel să fii cand nu ai curent, zăpada este de 2m în curte, ai dat la ea 6 ore pentru a ajunge la un câine şi două găini obosite. Nu contează că nu ai apă, mâncare sau căldură. Te-ai obişnuit cu greutăţile. Cu ce nu te-ai obişnuit e nesimţirea.

Oamenii de zăpadă nu suportă să fie zilnic minţiţi iar nesimţiţi îngrăşaţi in funcţii să îi spună lui că e leneş, prost şi că nu ştie nimic în viaţă.

În ţare oamenilor de zăpadă asta se plăteşte.

Am uitat să va spun ca Ţara oamenilor de zăpadă nu e o ţară uitată de lume. Se numeşte România şi este membră în UE.

editorial pe Infoest.ro
Mai nouă Mai veche