Impozitul pe politician

Pentru ca guvernul socialistului Ponta tot cauta solutii pentru a carpi bugetul de anul viitor vin cu o propunere de legalizare a spagilor pe care politicienii le iau. Astfel fiecare politician cu functie in statul roman sa fie obligat sa cotizeze anual cu o suma de bani.

Pornim de la premisa stramba ca toti sunt spagari. O premisa care face cariera de cand USL a ajuns sa domine viata politica romaneasca. Deci idea ar fi aceasta : esti politician activ cu "fonctie" platesti un impozit de politican.

Astfel pentru consilierii locali suma sa fie modica, pentru ca, cu exceptia catorva orase mari, banii acolo sunt putinit; sa trecem apoi la parlamentari, la numitii in functii de conducere pe criterii politice la firmele de stat, la reprezentatii in AGA, la imputernicitii statului pentru diverse dude etc. Sa se faca o lista si sa se decida clar si transparent cat sa contribuie fiecare politician.

Ar fi in acest mod o taxa corecta, democratica si care ar impiedica mlastina politica sa continue in directia in care merge acum. Ar mai fi si varianta ca anumite functii publice sa nu mai fie remunerate, precum cele de influenta gen reprezentantul statului in AGA, pentru ca oricum oamenii pusi acolo isi apara interesele lor numai ale statului nu.

Deci cine sustine propunerea de impozitare a politicienilor? E cineva impotriva, se abtine cineva? Doamana Anastase a numarat si romanii sunt in favoarea legii.

editorial pe Infoest.ro
http://www.infoest.ro/index.php?pn=2&idn=386474758

Mai nouă Mai veche