De ce a crescut economia romaneasca in primul trimestru

Economia romaneasca a crescut cu 1,9% coparativ cu perioada similara din 2012. Ce fapt a determinat acest miracol economic? A imbunatatit guvernul Ponta mediul de afaceri de firmele se simt mai bine si sunt orientate doar spre problemele firesti ale unei companii? Desigur ca nu.

Raspunsul e mult mai simplu. Companiile romanesti si-au vazut piata locala intrand intr-o vrie nemaivazuta. Cum o firma daca nu vinde moare au incercat toate metodele de a vinde dar... in afara. Astfel exportul a crescut cu 4,4% ceea ce este destul de mult pentru un trimestru.

Practic oamenii de afaceri romani au inteles sa iesa din granitele limitate dpdv economic ale Romaniei si sa devina mai putini vulnerabili la imbecilitatile politice locale. Acesta e miracolul. Disperarea te impinge sa faci lucruri pe care altfel nu le-ai fi facut. Acum nu ii ramane guvernului socialist a lui Ponta decat sa se laude cu realizarile sale economice. In fond cine i-a impins pe afaceristii romani sa isi ia lumea in cap sa caute clienti, nu guvernul?

articol pe Infoest.ro
http://www.infoest.ro/index.php?pn=2&idn=386473793
Mai nouă Mai veche