Afacerea ta online - gratuitul care nu e gratuit

De ceva vreme Romtelecom a lansat cu mare zumzet mediatic siteul www.afacereataonline.ro unde cei care au mici afaceri le pot duce pe online. O idee buna si e o initiativa demna de lauda daca nu s-ar sustine pe o informare partiala si trunchiata care induce in eroare viitorul utilizator.


 

Conturile oferite de Romtelecom sunt gratuite doar in primul an apoi beneficiarul urmand sa plateasca lunar sume mult mai mari decat media pietei din acest moment. Mai mult decat atat cont nu isi pot face decat persoanele fizice dar atentie - doar un singur cont! Tinand cont ca in reclama tv prin care Romtelecom atrage clienti pentru acest serviciu se precizeaza - e adevarat ca in gluma, ca e gratuit pentru toata lumea si ca poti face chiar noua conturi nu inteleg de ce reclama nu e oprita ca fiind reclama mincinoasa.

In primul rand serviciul e gratuit cu contul demo doar un an deci nu pentru totdeauna cum sugereaza mesajul publicitar, se poate face doar un cont de fiecare firma deci nu mai multe cum iarasi se sugereaza. Diferenta dintre o reclama care informeaza partial si trunchiat si serviciul ofert de fapt este mare. Clientii care isi fac siteuri pe aceasta platforma a Romtelecom vor fi de fapt suprataxati.

Iata cum de la o idee minunata, de a duce firmele mici in online, se ajunge la o spoliere a lor. Cine nu citeste ce scrie cu litere mici din "termenii si conditiile furnizarii contului demo" din site va plati apoi. Desigur ei spun ca poti renunta dupa anul de gratuitate dar cine renunta dupa un an in care si-a promovat domeniul propriu, siteul usor facut etc?

Cred ca astfel de metode de promovare ar trebui stopate si nu inteleg de ce CNA nu a luat inca masura de interzicere a reclamei tv pentru neconcordante flagrante intre serviciul oferit si realitate. 


articol publicat pe Infoest.ro
http://www.infoest.ro/index.php?pn=2&idn=386473833
Mai nouă Mai veche