Oamenii politici din Braila. Scurta istorie.

Am citit recenta carte a profesorului Ioan Munteanu - "Galeria oamenilor politici de la inceputuri pana in zilele noastre. Braila' aparuta la editura Proilavia Braila in 2012 si lansata la Biblioteca Judeteana Panait Istrati in ianuarie 2013.

De la inceput trebuie sa spun ca sunt impresionat de munca dar si de rezultat. Volumul e bine documentat, era necesar si mai mult decat atata e binevenit pentru ca acopera un gol in istoria noastra locala. Am gasit o larga gama de persoane mai vechi sau mai noi care prin politica lor au influentat viata brailenilor si uneori chiar a romanilor.



Totusi nu pot sa nu remarc faptul ca pentru perioada comunista exista multe pete neacoperite de parca autorului i-ar fi frica de adevarul istoric. De exemplu Aurel Simionescu, actualul primar al Brailei, pare a se fi nascut in 1989 ceea ce nu este adevarat. Stim cu totii cariera lui fulminanta din Uniunea Tineretului Comunist unde in scurt timp a ajuns la cea mai mare pozitie in judetul Braila bazandu-se pe calitatile care i-au marcat intreaga cariera politica postrevolutionara : sefu' mereu are dreptate si atunci cand ocupi o functie fa-te ca lucrezi.

Alte scapari sunt legate de unele persoane care acum nu mai sunt in partidele unde autorul le da, aici si inconsistenta oamenilor politici e de vina, iar cea mai mare e in pagina de garda care a scapat la corectura si unde anul publicarii este 2009!

In rest o carte frumoasa, bine scrisa si care poate fi de aici incolo o baza pentru alte scrieri cu subiect similar.
Mai nouă Mai veche