Sub cerul Brailei nu creste speranta nici in 2013

Am considerat mereu ca Braila poate fi unul din punctele de interes economic ale Romaniei. Pe zi ce trece aceasta speranta mea moare putin cate putin. Anul 2013 nu se anunta bun din punct de vedere economic pentru Braila.

Laminorul se va lupta pentru existenta si pentru cele cca 500 de locuri de munca. Daca se va gasi un investitor interesat de firma sau nu e o discutie unde si alesii Brailei trebuie sa fie mai activi. Oricum pentru laminorul anul 2013 nu vine cu sperante.

Promex se zbate si ea pentru comenzi. Industria grea nu va avea un an bun si nici firma braileana nu va mai sta pe roze. Vor mai iesi la pensie inca o serie de oameni iar Promex incet, incet va ajunge la nivelul unui SRL mai rasarit.

Santierul Naval pare a trai bine in criza. Inca are comenzi de onorat dar il ajuta si ciclicitatea mare a prductiei. Anul 2013 nu este decat o continuarea a lui 2012, deci se va lucra, vor fi comenzi.

CET Braila face pasi siguri spre faliment. Condusa mai mult prin prisma politica decat economica compania se va zbate in datorii si restrangeri de personal. E trist dar acum e factura pentru prostiile facute in anii trecuti.

Unele firme private vor avea piata, vor avea comenzi, in special cele legate de agricultura si de prelucrarea produselor agricole si animaliere. In rest va fi greu.

Mai grav e lipsa sperantei. Nu vad nici o actiune, nici o politica locala de atragere de investitori, de crestere a gradului de ocupare in munca. Nimic concret, doar vorbe. M-am saturat de vorbe...vreau si fapte.

Sub cerul Brailei nu creste nici o speranta economica de mai bine in 2013.


editorial pe InfoEST.ro
Mai nouă Mai veche