Glasul din spatele sălii

Noul parlament obez şi plin de „figuri” noi care mai de care mai pitoreşti e plâns prin toată mass-media. Toată lumea nu mai poate de problema locurilor dar mai ales al numărului prea mare de aleşi.

Eu unul văd cu totul altfel această situaţie. In sfârşit se vor ţine lucrări în parlament cu sălile pline de oameni şi nu de scaune goale. Să nu credeţi că acum când avem mai ales la Camera Deputaţilor zeci de aleşi în plus va fi plin prin sală! Să nu ne amăgim! Vor fi tot aceeaşi chiulangii intraţi prin uşa din faţă sau din dos, că ei se descurcă oricum. Va fi aceeaşi lipsă de cvorum şi vom trăi acelaşi momente penibile la vizitele de stat străine. Nimic nu s-a schimbat din acest punct de vedere.

Ce mă îngrijorează pe mine este cum va face gălâgie doamna Udrea, care pe lânga înălţime tocurilor va trebui să suporte şi înălţimea de la galerie. Un loc ”la cucurigu” în noul parlament înseamnă moartea politicii. Păi câţi se vor îmbulzi acum să se ţină de microfoane la dezbateri .. vă daţi seama?

Unii vor fi avantajaţi de natură precum Blaga care poate combate din fundul sălii de şedinţe dar eu nu de el îmi fac probleme.

Democrat cum sunt propun să se adopte un nou regulament. In unele zile să vină parlamentarii din colegiile cu numere cu soţ iar în altele fără. Vom avea două cvorumuri , legal distribuite, dar mai ales locuri din belşug. Ce ziceţi?

articol publicat in Natiunea
Mai nouă Mai veche