Despre afaceri

Richard J.Connors aduna in volumul "Warren Buffett.Despre afaceri" o serie de materiale scrise de oracolul din Omaha timp de mai multi ani din functia sa de conducator a companiei Berkshire Hathaway catre actionarii sai.

Modelul lui Buffett de a face afaceri, pe termen lung si bazandu-se pe vechii proprietari ai companiilor cumparate, este considerat unul dintre cele mai moderne si mai bune pornind de la rezultate.

Sunt prezentare guvernanta corporatista, evaluarea si managementul riscului, remunerarea managerilor sau informatii despre cum sa gestionezi o criza ( cazul Salomon Brothers).

Autorul nu uita sa prezinte si o serie de greseli sau decizii gresite si mai ales urmarile acestora asa cum sunt prezentate de insasi Buffett!

Ce as critica la aceasta carte ar fi faptul ca informatiile nu sunt suficient structurate, autorul preluand practic din materialele publicate de compania lui Buffett. Totul e autentic dar uneori unele idei si masuri se repreta peste ani iar tu ca cititor daca ai vazut un exemplu cinci pagini mai inainte intr-un material si-l redescoperi peste alte pagini nu prea iti pica bine.

Volumul a fost distribuit in colectia revistei Capital si a aparut la editura Curtea Veche in 2011 si are 288 de pagini.
Mai nouă Mai veche