Unde e logica economica?

Actualii guvernanti se tot plang ca evaziunea este foarte mare in domeniul fortei de munca, ca sunt putin romani care isi platesc taxele la stat , ca numarul persoanelor incadrate in munca tot scade...etc.

Pana acum nu am vazut nici un calcul economic despre ce ar insemna reducerea poverii fiscale pe salariu. Ar fi un prim pas in vederea albirii multor venituri nefiscalizate. Sunt de-a dreptul de domeniul stirilor cu prosti cele despre jucatori de fotbal angajati pe salariu minim pe economie la echipe cu nume prin campionatul nostru si care de fapt ridica sume de peste 100000 de euro pe an! Si asta recunoscut in mod oficial de patroni si de jucatori! Aici de ce nu se sesizeaza nimeni de la fisc?

Daca impozitul ar fi unul suportabil si amenzile de vreo cinci ori mai mari decat acum nu cred ca ar mai interesa pe nimeni aspectul evaziunii. Problema sta in mentalitatea conducatorilor si in proasta gestionare a informatiilor economice pentru a nu spune de-a dreptul incompetenta si afonism.

Incurajarea muncii ar trebui sa fie logica economica dupa care guvernantii ar trebui sa conduca. Acum, dupa cum sunt puse taxele si impozitele daca muncesti mult, corect si fiscalizat mori de foame! Nu e posibil sa fii la limita subzistentei intr-o tara europeana doar datorita incompetentei economice a celor care sunt momentan la conducere.

Unde e logica economica a nivelului impozitarii pe forta de munca , ca eu nu o gasesc ...
Mai nouă Mai veche