Cand esti prost mai bine taci sau cum e Basescu un nou AI Cuza

"Daca am judeca, cum judeca astazi televiziunile... Cuza a unit cele doua principate si in sapte ani de domnie a facut peste 20 de reforme, dar reformele l-au trimis din tara, pentru ca i-au afectat pe toti. Sistemul a reactionat. Cuza a ramas in istorie, iar cei care au denigrat atunci, nu stie lumea despre ei. De aceea noi, PD-L, credem ca facem istorie pentru romani", a afirmat Gheorghe Falca, potrivit Realitatea Tv.
.
Ca dl Falca este finul lui Basescu este problema dumnealui.
.
Ce nu inteleg este tupeul cu care emite afirmatii istorice fase si comparatii de-a dreptul jignitoare pentru realitatea istorica.
.
Pentru cei care nu stiu istorie iata faptele:
- AI Cuza este ales domn peste cele doua tari romanesti de boieri! nu de popor!
- face reforme inainte si dupa lovitura de stat din 2 mai 1864 !
- cea care l-a pierdut si i-a indeparat toti prietenii e lovitura de stat!
Dintre cei care au complotat impotriva lui AI Cuza sunt "necunoscutii" Lascăr Catargiu, Nicolae Golescu, colonelul C. Haralambie, maiorul D. Lecca, Ion Ghica si ultimul cu voia dumneavoastra chiar Mihail Kogălniceanu care desi stia de complot nu a facut nimic pentru al stopa deoarece il considera legitim!
.
Acum nu pot afirma ca nu exista asemanari istorice intre Basescu si AI Cuza. Ambii au ajuns in functie din greseala si dupa retragerea altor candidati! Ambii au avut un dispret fata de viata de familie si o inclinatie spre amantlacuri.
.
Si ultima care va fi identica : exilul. Asa cum Cuza nu a mai putut trai aici dupa instaurarea regalitatii nici Basescu dupa terminarea actualului mandat nu va mai putea trai in tara. Ar fi linsat de populatie fara paza SPP-istilor!
.
Mai nouă Mai veche