Angajaţii din drepturi de autor şi PFA, contribuţii de până la 35 la sută

Angajaţii plătiţi din drepturi de autor şi persoanele fizice autorizate ar putea plăti, începând din 1 ianuarie 2011, contribuţii sociale de până la 35 la sută, de la 10,5 la sută în prezent, potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal, publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Potrivit proiectului, contribuţiile pentru asigurările personale (pensii) s-ar putea majora de la 1 ianuarie anul viitor, de la 10,5 la 24,43 la sută. Contribuţiile pentru asigurările sociale cresc de la 5,5 la 8,35 la sută, iar cele de asigurări pentru somaj, de la 0,5 la 0,78 la sută.

Contribuţiile din pentru cei venituri din drepturi de autor şi profesii liberale ar trebui să se majoreze la 25,5 la sută din venituri, din 2011, în loc de 16,5 la sută din venituri, în prezent, dacă ordonanţa va fi adoptată.

Printre cei care ar putea fi afectaţi de această măsură sunt persoanele care realizează venituri comerciale, profesiile liberale, cei care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, persoanele care realizează venituri impozabile din activităţi agricole, cele care realizează venituri impozabile din transferul proprietăţilor imobiliare şi cei care sunt asociaţi, comanditari, acţionari şi membri ai asociaţiilor familiale care realizează venituri.( AGERPRES )

PS
Nu mai este nimic de comentat. Ne raman doar injuratura si emigrarea.
Mai nouă Mai veche