De ce am vrut sa fiu grec

Pentru capitalul.ro am scris un material pornind de la mandria grecilor care nu se lasa calcati in picioare si lupta pentru drepturile lor. O parte din articol il reproduc mai jos :

"Grecii considera un drept castigat ca un acord pe termen lung. Nu sunt bucurosi sa fie inselati si cine o face suporta consecintele indiferent daca este o persoana fizica sau chiar statul elen.

Se considera europeni, iar, daca bunastarea lor o cere, nu au nici o problema in a evita sa publice datele care ii deranjeaza. Nu le ascund, nu mint ci doar omit. Asa au indeplinit criteriile de intrare in zona euro si daca le-ar mai fi cerut UE inca 100 de criterii de indeplinit sunt convins ca pana la urma ar fi gasit portite sa le indeplineasca.

La ei sindicatele sunt chiar sindicate si daca guvernul, indiferent de orientarea lui, ii calca pe bombeu scot milionul de manifestanti in strada. Legile grecesti nu se schimba prin ordonante de guvern sau prin discutii la vreun birt. Se schimba cand afacerile o cer!

Ii admir pe greci pentru ca nu sunt lasi, pentru ca au curajul de a-si sustine convingerile si pentru ca inainte de toate sunt oameni liberi.

Toate cele de sus nu au nici o legatura cu situatia romanilor care inghit toata incompetenta posibila de adunat sub cel mai bogat guvern post revolutionar care taie de la prosti si imbuiba putinii alesi in baza celei mai solide mape profesionale din lume: sunt ai nostri!

Stati linistiti ca sub guvernarea inteleptului carmaci, academician de renume mondial, far calauzitor al politicii romanesti, Zeus intre zei, romanii se vor multumi cu suta de lei aruncata cu scarba de la balconul prezidential.

Am vrut sa fiu grec numai pentru o zi sa pot sa le dau peste bot celor care isi bat joc de tara. Poate ca nu e tarziu..."

.
Mai nouă Mai veche