Referendumul nimanui

Referendumul organizat in aceeasi zi cu alegerile pentru parlamentul european este un referendum pentru nimic.
Insusi initiatorul , presedintele Traian Basescu a recunoscut ca are strategii pregatite pentru variantele care vor iesi de la urne. Adica daca va fi invalidat pentru neprezentare sa inteleg ca va organiza altul si altul pana va trege pragul ? Daca va iesi un da strans va pune in aplicare „vointa poporului” ? Si cum anume o va face ca mijloace nu prea are? Va avea o initiativa legislativa ? Ma indoiesc.
Din sondajele facute pana acum si din reactiile mass-mediei se vede clar ca romanii nu sunt interesati de acest referendum.
Putea presedintele sa scuteasca niste bani de la amaratii de contribuabili renuntand la acesta consultare inutila daca tot a trecut o varianta prin parlament. A preferat sa nu promulge legea. O va tine la limita constitutionala pana afla ce vrea poporul si apoi ca un adevarat personaj divin ne va impartasi din intelepciunea sa dobandita prin coclaurile lumii.
Vineri va avea timp de antena la televiziunea publica. Va trebui sa promoveze votul da pentru referendum. Ce va spune nu va putea controla nimeni : poate promova linistit PD-ul , poate injura pe cine vrea si de ce nu poate plange in hohote pentru reforma clasei politice in speranta ca va mai tine odata figura.
Intreb ca unul caruia ii place democratia : cine va avea timp de antena pentru varianta nu ?
Mai nouă Mai veche