Reducere CAS de şase puncte procentuale în 2008

Cea mai importanta stire din domeniul economic este cea de reducere a CAS. Ea poate conduce la scaderea angajarii la negru si chiar la cresterea modesta a salariilor.

Mediafax a sintetizat cel mai bine informatia:

"Contribuţiile de asigurări sociale vor fi reduse anul viitor în trei etape, cu 2,20 puncte în luna ianuarie şi 2,30 puncte în luna decembrie pentru angajatori, la care se adaugă o reducere de 1,50 în luna iulie pentru angajaţi, rezultând o diminuare cumulată de şase puncte procentuale.

Pentru angajatori va fi aplicată o reducere de 1,5 puncte la asigurări sociale de stat (în decembrie 2008), de un punct (în ianuarie) şi încă 0,5 puncte (în decembrie) la asigurările de şomaj şi de 0,7 puncte (în luna ianuarie) din contribuţiile pentru accidente de muncă.

Angajatorii vor beneficia şi de o reducere în două etape, de 0,5 puncte (în luna ianuarie) şi 0,3 puncte (în decembrie) pentru asigurările de sănătate, conform proiectului de buget pentru anul viitor, aprobat miercuri de Guvern

Pentru angajaţi va fi operată, în luna iulie 2008, o reducere de 1,5 puncte, din care un punct pentru asigurări de sănătate şi 0,5 puncte pentru asigurări de şomaj.

Executivul a decis totodată eliminarea plafonului de cinci salarii medii brute la plata contribuţiilor la pensii corelat cu eliminarea plafonului de pensii, egalizarea bazei de impunere pentru pensii şi şomaj, precum şi includerea tuturor veniturilor în baza de calcul pentru contribuţiile sociale."

sursa http://www.mediafax.ro
Mai nouă Mai veche