Nem tudom Basesciana

Presedintele jucator la cacealma a mai facut o gafa in genul binecunoscut.
Aflat in vizita in Covasna a declarat ca :
“Trebuie introdus un sistem de predare a limbii romane pentru acesti copii ca si cum limba romana ar fi o limba straina pe care incepi s-o inveti” .
Apoi plin de tembelismul cuvintelor sale a continuat :
"Este clar faptul ca nu poti sa incepi sa-i predai limba romana ca unui copil care vorbeste de sapte ani limba romana acasa"
In Constitutia Romaniei articolul 13 spune clar ca : “ In Romania, limba oficiala este limba romana “ deci ea nu poate fi predata ca limba straina. E de datoria fiecarui cetatean sa isi invete copii limba oficiala a tarii unde traiesc. Este daca vreti si o cerinta de minim bun simt.
Se pare ca acest bun simt lipseste unei partii din minoritatea maghiara care viseaza cai verzi pe pereti si inca mai doarme cu steagul jegos al Ungariei mari sub perna.
Pentru extremistii covasneni declaratiile insolatului presedinte vin ca o recunoastre a “luptei” lor, ca o intarire a ilegalei lor propagande antiromanesti.
Ca Basescu nu a fost prieten cu scoala o stie cam toata lumea.
Ca putinii consilieri care i-au ramas la palatul unde canta cucuveaua sunt slabi pregatiti si timorati in fata sefului e o alta realitate. Dar pentru numele lui Dumnezeu nu s-a gasit nimeni sa-i zica sefului statului ca limba romana deja se preda dupa manuale speciale pentru minoritati de cativa ani si ca o astfel de declaratie e mai mult decat nepotrivita ? Se pare ca nu.
Ca un umil platitor de taxe ce ma aflu vreau si eu sa vad un raport al presedintiei cu activitatea sefului statului. Vreau sa stiu si eu de ce este intr-un permanent concediu si de ce isi plimba nevasta peste tot avand in vedere ca nu are nici o functie in statul roman ? Ce, i-a votat lumea nevasta ? Sau poate asa tine el minte ca facea Ceausescu si deci ca intai carmaci trebuie sa copie tot ce e prost pe la inaintasi!
In alta ordine de idei nu inteleg de ce tocmai cabana din Covasna e la sufletul presidential. Poate se crede vesnic in functie.
Nu stiu cati oameni mai vorbesc Basesciana dar incepe din ce in ce sa fie pentru tot mai multi o limba straina.
Ideile fixe precum un far de la marginea portului si tangajul de pozitii nu mai fac din Traian Basescu un presedinte credibil.
Traieste din gafa in gafa, din prostie in prostie, cu o vointa si o rautate in propria-i greseala de invidiat.
M-am saturat de povestile cu “prietenii” de la Golden Blitz, de Udrea si suficienta ei, de patefonul prost care reda doar muzica cu cei 322 care fac si dreg in timp de imaculatul, atotstiutorul si preabunul presedinte e ”Dumnezeu pe pamant”.
Vorba aceea de prin Covasna : nem tudom Basesciana.
Mai nouă Mai veche