Termen de valabilitate - EXPIRAT

Termenul de valabilitate este pentru orice cetatean o garantie data de producator prin care este asigurat ca primeste ceea ce plateste. Adica ca produsul este comestibil, functional, in buna stare etc. Termenul de valabilitate este data pana la care producatorul isi asuma calitatile produsului. Deci pana la data afisata el „baga mana in foc” pentru ceea ce a afirmat si a scris.
Cred ca in zbuciumul actual ar fi nevoie de un termen de valabilitate si pentru politicieni.
Momentan singura care acorda totusi un astfel de termen partial este Constitutia. Ea spune simplu si pe inteles : fratilor daca votati pe cineva eu, Constitutia, ii dau un termen de valabilitate de 4 ani sau de 5 ani in cazul presedintelui. Dupa acesta perioada vedeti produsul si daca el corespunde ii mai dau un nou termen de valabilitate. Ce nu spune legea suprema este ce se intampla cu „produsele” care expira inainte de termenul de oferit de ea si slava Domnului ca avem destule cazuri de acest tip .
Ultimul intrat in aceasta categorie este presedintele „tuturor romanilor” din 45% care s-au prezentat la referendumul din 19 mai.
De ce am aceasta opinie?
Pentru ca :
1. este din ce in ce mai mult un fenomen perturbator al vietii politice si sociale
2. dominatia tendintelor autoritariste si inclinatia spre serviciile secrete este tot mai mare punand in balanta democratia romanesca
3. este un exemplu de incalcare constanta a legilor si ordinii de drept
4. opiniile sale angajeaza Romania in ciuda sfaturilor expertilor din diferite domenii
Nu doresc sa amintesc spiritul mesianic de care crede a fi calauzit in ultimul timp precum si interferentele tot mai grosolane in viata sportiva, economica, politica, juridica si sociala.
Ceea ce ma surprinde este faptul ca atunci cand institutiile statului incerca sa isi faca datoria un cor asurzitor de „cantareti” denatureaza adevarul si pretind sa ne invete de ce 1 este 2 si de ce legea este vointa doar a unei parti a „poporului”.
Eu unul am vazut ca termenul de valabilitate arata EXPIRAT.
Astept doar ca si restul romanilor sa citeasca si sa inteleaga ca tendintele dictatoriale trebuie sa ramana in lada istoriei.
Si inca o intrebare despre moralitatea presedintelui in functie : Daca tot vrea sa reformeze clasa politica de ce nu incepe cu EL ? Sa reduca numarul aparatului de la Palatul Cotroceni, salariile lor, salariul pe care el insusi il primeste. Aici nu are nevoie de parlament. Poate face gestul singur.
Mai nouă Mai veche