Stirile zilei

In toata nebunia politica care pare sa fi cuprins Romania , rasar stiri importante pentru viitor.
Ford si General Motors au depus scrisori de intentie neangajante pentru cumpararea pachetului de 71.4% din Automobile Craiova detinut de statul roman prin intermediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Sa vedem daca de aceasta data una din cele doua companii va reusi sa devina proprietar al fabricii. Interesant este ca cei doi ofertanti au mai depus scrisori de intentie si la alte incercari de privatizare terminate insa cu insucces.
Rusia a acceptat si semnat o declaratie prin care relatiile sale cu Romania si Bulgaria au fost preluate de UE. Rusia va informa Comisia Europeana cu privire la exportul unor categorii de marfuri rusesti in cele doua tari care vor fi exceptate de la masurile antidumping europene in anumite limite. Comisia Europeana a fost de acord cu exceptiile inaintate de Rusia dar numai in urma unor anchete care vor releva temeiul acestor exceptii. Practic incepand de acum Romania si Bulgaria vor beneficia de pachetul economic negociat de Uniunea Europeana cu Rusia, avand statut de egalitate cu ceilalti membri europeni.
International Data Corporation ( IDC), una din cele mai renumite companii de prognoza si informatii economice, anunta in urma unui studiu ca piata serviciilor IT in Romania a crescut cu 18,4% in anul 2006 ajungand la 239,4 milioane de dolari ( IDC fiind o companie americana ).
Ce informatii pot fi mai importante decat cele expuse mai sus.
Politica cade in derizoriu cand e vorba de viitorul economic al tarii.
Acestea sunt adevaratele stiri ale zilei.
Mai nouă Mai veche